"On je fudbalski bandit, kada nam bude opet sudio, igrat ćemo s pionirima"

Radiosarajevo.ba
"On je fudbalski bandit, kada nam bude opet sudio, igrat ćemo s pionirima"
Foto: EPA / Milorad Mažić
Jedan od najboljih sudaca Europe, Srbijanac Milorad Mažić našao se na udaru čelnih ljudi Vojvodine nakon duela kluba iz Novog Sada i Partizana.

Vojvodina je poražena od kluba iz prijestolnice Srbije rezultatom 1:0, a predsjednik Novosađana nije krio razočarenje nakon utakmice.

"Mažić je fudbalski bandit. Sudio je perfidno od prve do posljednje minute. Vojvodina ovo više neće trpjeti, niti igrati utakmice za koje nam Mažić bude delegiran. Decidan sam u stavu, o kojem ćemo obavijestiti FSS, UEFA-u i FIFA-u", rekao je nakon utakmice predsjednik Nadzornog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina Dragoslav Vuković.

Nakon Vukovića oglasila se i Vojvodina zvaničnim saopćenjem.

"Ako nam još jednom delegiraju Mažića, na teren ćemo izvesti naše pionire, koji su prvaci Srbije. Čak i ako budemo igrali protiv Zvezde i Partizana, uz Mažića će na terenu biti naši pioniri, jer nadmetanje našeg prvog tima s njim u ulozi sudije nema više nikakvog smisla", stoji između ostalog u saopćenju ekipe sa stadiona Karađorđe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije