Proslava titule / Pogledajte atmosferu: Okupljaju se navijači Sarajeva na Koševu

05. 06. 2020. u 20:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 153

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo okupljaju se ispred stadiona na Koševu odakle će krenuti autobus s igračima i stručnim štabom kako bi proslavili sedmu osvojenu titulu u bogatoj klupskoj historiji.

Kao što je najavljeno, bit će organizovan šampionski krug autobusom.

Autobus će krenuti sa parkinga ispred stadiona Asim Ferhatović Hase u 20.30 sati, te napraviti krug do Vijećnice vozeći ulicom Obala Kulina bana, te nazad do stadiona kroz ulice Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita i Alipašinu ulicu.

“Obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo i mjere predostrožnosti uslijed pandemije korona virusa, nažalost, Fudbalski klub Sarajevo nije bio u mogućnosti organizovati tradicionalnu proslavu u Titovoj ulici”, navodi se u saopštenju bordo kluba.

Na osnovu instrukcija MUP-a KS, FK Sarajevo navijače također obavještava o sljedećem: 

- privatnim vozilima neće biti dozvoljeno praćenje autobusa sa parkinga ispred stadiona,

- nije dozvoljena obustava saobraćaja,

- pješacima je dozvoljeno kretanje isključivo po trotoaru, te neće biti dozvoljen silazak na kolovoz,

- igrači i stručni štab će tokom čitave vožnje biti u autobusu, te neće biti zaustavljanja radi izlaska.

Također, na osnovu odbijenog zahtjeva za organizaciju vatrometa od strane PU Stari Grad Sarajevo, FK Sarajevo obavještava navijače da nažalost neće biti organizovanog vatrometa.

"Pozivamo sve navijače i javnost na odgovorno ponašanje i razumijevanje kako bi šampionski krug protekao bez problema”, navodi se u saopštenju kluba.

NEMA KOMENTARA