Okršaj najtrofejnijih italijanskih klubova: Milan dočekuje Juventus

Radiosarajevo.ba
Okršaj najtrofejnijih italijanskih klubova: Milan dočekuje Juventus
Foto: Twitter / Higuain i Ronaldo
Posljednji susret 12. kola Serie A donosi nam okršaj dva najtrofejnija italijanska kluba, s tim da u ovom trenutku domaći Milan zauzima četvrto mjesto na tabeli i ima čak 10 bodova manje od vodećeg Juventusa.

Ekipa Milana je u zadnja tri prvenstvena nastupa upisala domaće pobjede nad Sampdoriom i Genoom te gostujuću nad Udineseom, što je automatski dovelo i do njihovog proboja na visoko četvrto mjesto na tabeli.

U Evropskoj ligi su pak nakon uvodnih pobjeda nad Dudelangeom i Olympiacosom, u dvomeču s Betisom osvojili samo jedan bod, tako da ih u preostala dva kola očekuje velika borba za plasman u nokaut fazu.

Ipak, sada su sve njihove misli usmjerene na ovaj prvenstveni okršaj s Juventusom, a koji bi pak zbog povreda trebali propustiti Musacchio, Caldara i Strinić, veznjaci Biglia, Bonaventura i Calhanoglu te prvi napadač Higuain.

Po kladionici Mozzart, favorit u večerašnjoj utakmici je Juventus a kvota na pobjedu ekipe iz Torina iznosi 1.70., dok je kvota na pobjedu Milana 5.20. Kladionica Mozazrt na neriješen rezultat nudi kvotu 3.70. Na ovom linku pogledajte i druge ponude za ovaj par.

Što se tiče gostiju iz Torina, oni ovaj prvenstveni okršaj s Milanom dočekuju kao suvereni lideri italijanske Serie A, obzirom da trenutno imaju čak šest bodova više od drugog Intera i trećeg Napolija, i to zahvaljujući fantastičnom učinku od čak 10 pobjeda i jednog remija.

Ipak, protekle sedmice su doživjeli svoj prvi poraz u sezoni, i to u domaćem ogledu s Manchester Unitedom u Ligi prvaka, s tim da su i pored toga još uvijek prvi u svojoj grupi i samo su na korak od plasmana u nokaut fazu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije