Oglasio se Van Persie nakon povrede oka

Anadolija
Oglasio se Van Persie nakon povrede oka
Twitter / Prtscr
Napadač istanbulskog Fenerbahcea Robin van Persie oglasio se danas i poručio da sinoćnja povreda oka tokom ligaškog meča protiv Akhisar Belediyespora nije ozbiljna i da se raduje narednom meču.

Holandski napadač Van Persie sinoć je postigao prvi gol u gostujućoj pobjedi Fenerbahcea rezultatom 3:1, ali je nedugo zatim zamijenjen zbog povrede lijevog oka.

Mediji su sinoć prenijeli da je povreda ozbiljna i da bi Holanđanin mogao ostati bez oka, a kasno sinoć se oglasio ljekar Fenerbahcea koji je saopćio da je riječ o posjekotini očnog kapka koja neće imati dugoročnije posljedice.

“Imam manju ogrebotinu kapka, ali nakon današnjeg ljekarskog pregleda mogu s radošću kazati da moje oko nije oštećeno. Sve se dobro završilo“, poručio je Van Persie svojim navijačima.

Prtscr - Oglasio se Van Persie nakon povrede oka

Twitter: Prtscr

Iako su sinoć bili na meti kritika zbog kašnjenja vozila hitne pomoći, Van Persie se danas zahvalio kompletnom medicinskom osoblju koje mu je pomoglo.

“Ovakve stvari se dešavaju u fudbalu. Sretan sam da je moj tim sinoć pobijedio i sada se fokusiramo na naredni meč i to veliki derbi“, poručio je Van Persie posredstvom društvenih mreža.

U fudbalskom kalendaru slijedi pauza klupskih prvenstava radi odigravanja reprezentativnih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

U narednom meču turske lige 20. novembra na rasporedu je veliki istanbuslki derbi između Fenerbahcea i Galatasaraya.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije