Baždarević: Očekuje nas teška utakmica

Anadolija
Baždarević: Očekuje nas teška utakmica
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je sa okupljanjem u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

Reprezentativci se pripremaju za susret s Grčkom u sklopu Grupe „H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Fudbalerii Bosne i Hercegovine dolaze pojedinačno u Trening centar.

Selektor Mehmed Baždarević pozvao je 23 igrača, te potencijalne igrače na širem spisku, ukoliko neko otkaže zbog nepredviđenih situacija. Baždarević je rekao kako se očekuje teška utakmica.

„Govorimo puno o ovoj utakmici, izuzetno nam je važna utakmica. Dajem sve od sebe, i moj štab i igrači će dati sve od sebe u ovim danima do utakmice. Znate da nas očekuje dobar protivnik, igrali smo i protiv boljih, ne treba se plašiti, treba se uzdati u rad, trud i želju. Nadam se da ćemo dobro raditi, da nećemo imati problema sa povredama“, izjavio je Baždarević.

Na pitanje novinara o povredama igrača Ognjena Vranješa i Harisa Medunjanina, selektor Baždarević je rekao kako su stigli, te će se nakon pregleda znati više o njihovom stanju.

„Vranješ i Medunjanin su stigli, nakon pregleda i treninga, znat ću malo više. Radi se povredama koje su izlječive do utakmice. Kolašinac je u krevetu i vjerovatno će doputovati sutra navečer. Ostali igrači trebaju doći do 19 sati danas“, rekao je Baždarević.

„Što više kvalitetnih informacija i koje mogu biti korisne - skupljamo, ali znate da je svaka utakmica stvar za sebe. Mi ćemo se spremati, ali moramo biti spremni i na to da protivnik može iznenaditi. Sigurno da se radi o drugačijoj reprezentaciji Grčke. Najvažnije je da mi pokažemo veliku želju, trčanje i mislim da imamo talenta i moramo to dati u korist naše ekipe. Došli smo na sportsku borbu i želimo da ostvarimo povoljan rezultat. Oni su kvalitetni i u dobrom periodu, ali što i mi ne bismo bili. Imamo naše adute i igrače u dobroj formi“, rekao je selektor Baždarević.

Dodao je kako je Miroslav Stevanović pozvan sa šireg spiska na okupljanje reprezentacije.

Gojko Cimirot, igrač PAOK-a iz Grčke rekao je kako obje ekipe čeka teška utakmica.

„I oni se spremaju kao i mi. Mislim da će biti neizvjesno i obje ekipe imaju kvalitet. Čeka nas teška utakmica, ali i njih isto. Na meni je da treniram i da radim, selektor će odlučiti ko će igrati. Dao bih svoj maksimum i da ostvarimo cilj“, rekao je Cimirot.

„Oni su dobro startovali sa kvalifikacijama. Shvatio sam da se radi o ozbiljnom selektoru, pribojavaju se nas, jer znaju da se radi o dobroj selekciji. Grci su najopasniji u napadu jer imaju dobre vezne igrače i napadače. Naši napadači su u dobroj formi i to bi mogla biti jedna od prednosti“, rekao je Cimirot.

U okviru Grupe „H“, prva je Belgija sa devet, Grčka sa isto bodova je na drugom mjestu, dok je Bosna i Hercegovina treća nakon pobjede nad Estonijom, poraza od Belgije te pobjede na Kiprom sa 6 poena, dok je Estonija sa tri boda. Bez bodova su Kipar i Gibraltar.

Susret Bosna i Hercegovina – Grčka igra se 13. novembra u 20.45 sati u Atini.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije