Oglasio se engleski kapiten Harry Kane nakon sinoćnjeg poraza od Francuske

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se engleski kapiten Harry Kane nakon sinoćnjeg poraza od Francuske
Foto: EPA-EFE / Harry Kane nakon promašenog penala

Harry Kane preuzeo je odgovornost za ispadanje Engleske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od strane Francuske i dao je punu podršku menadžeru Garethu Southgateu.

Kapiten Engleske Kane pogodio je prvi put precizno s bijele tačke, ali je promašio drugi jedanaesterac u 84. minuti te je Francuska pobijedila rezultatom 2-1 na stadionu Al Bayt i oni idu na polufinalni okršaj s Marokom.

Engleska tako, prvi put, nije uspjela ući u polufinale Svjetskog prvenstva.

Bravo, dobri ljudi: Prikupljena sredstva za liječenje Selme (13)

Bravo, dobri ljudi: Prikupljena sredstva za liječenje Selme (13)

Giroud presudio Englezima, Kane promašio penal: Francuska se plasirala u polufinale Mundijala

Giroud presudio Englezima, Kane promašio penal: Francuska se plasirala u polufinale Mundijala

"Ovo je stvarno teška noć", rekao je Kane nakon poraza. "Utučen sam, momčad je utučena. Vjerovali smo da možemo postići nešto posebno na ovom Svjetskom prvenstvu, ali sve se svelo na male detalje."

Kapiten "Tri lava" navodi da promašaj teško podnosi i da će ga "boljeti neko vrijeme": "Mislio sam da smo imali bolje šanse i bolju čaroliju u igri. Ipak, sve se svodi na realizaciju. Kao kapiten, preuzimam odgovornost. Ipak, ponosan sam na ekipu, ponosan zbog onoga što smo napravili. Ovo će boljeti neko vrijeme, ali ćemo se podići i pripremiti u budućnosti."

Neki su stručnjaci sugerirali da je Kane trebao dati loptu nekom saigraču za drugi jedanaesterac, ali ovaj napadač Tottenhama rekao je da je mislio da je pripremljen: "Sve se isključivo svodi na realizaciju, pa to neka ide meni na dušu. Naravno da sada boli, i boljet će dugo. Mora se preuzeti odgovornost i ja to i činim.'

Kane naglašava i da engleski igrači u potpunosti podržavaju svog šefa Garetha Southgatea: "Volimo imati Garetha za selektora. Želimo da ostane, ali to je njegova odluka. Imamo sjajnu ekipu, sjajne mlade igrače, a Euro je blizu. Koliko god ovo boli, moramo ići dalje i veseliti se tome."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije