Oglasili se iz Bratstva: Pod velikim smo pritiskom Veleža i Olimpika

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Bratstva: Pod velikim smo pritiskom Veleža i Olimpika
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Olimpik - Velež

Do kraja prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine ostala su četiri kola, a velika borba sarajevskog Olimpika i mostarskog Veleža u borbi za plasman u Premijer ligu BiH podigla je mnogo prašine ove sezone.

Velež je imao veliku prednost, ali se sedam bodova istopilo na svega jedan u proljetnom dijelu prvenstva. Najteži ispit do kraja mostarski Rođeni imat će na gostovanju kod Bratstva iz Gračanice. Gračanlije u posljednje vrijeme igraju fantastično i zauzimaju peto mjesto na tabeli. Uoči utakmice s Veležom oglasio se klub iz Gračanice.

"U proteklih nekoliko dana naša ekipa nalazi se pod velikim pritiskom. Iako smo loše startali drugi dio sezone uspjeli smo da se izdignemo iznad svih problema i u posljednje vrijeme igramo sjajno. Poraz smo u posljednjem periodu upisali samo protiv Olimpika u Sarajevu. U drugoj polusezoni u Gračanici je pobjedu ostvarila samo ekipa TOŠK-a i to na otvaranju drugog dijela sezone. Ipak, obzirom da utakmica koja se igra u subotu odlučuje o putniku u Premijer ligu, naši momci su pod velikim pritiskom već u samoj pripremi utakmice.

Naime, već su krenule optužbe iz Sarajeva i Mostara na naš račun kako ćemo odigrati protiv njih. Sarajlije nas optužuju da ćemo pustiti Veležu, dok iz Mostara govore da ćemo zapeti i odigrati za Olimpik. Najveći problem je taj što koji god ishod utakmice bude mi ćemo biti optuženi da smo pustili ili zapeli. Ovim putem želimo obavijestiti javnost i zamoliti da nas puste da u miru pripremamo utakmicu. Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, a ako Velež ostvari pobjedu ili uzme bod u Gračanici sportski ćemo im čestitati", stoji u saopštenju Bratstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije