Oglasile se Horde zla nakon što im je zabranjeno gostovanje u Širokom

Radiosarajevo.ba
Oglasile se Horde zla nakon što im je zabranjeno gostovanje u Širokom

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo - Horde zla oglasili su se nakon što im je zabranjen dolazak na utakmicu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa Širokim Brijegom.

"Zbog ubacivanja pirotehnike u teren na susretu Široki-Zrinjski, nadležni Savez za takmičenje koje vrijeđa inteligenciju nazivom 'Premijer liga', suspendovao je tribinu na kojoj se nalazila manja grupica domaćih navijača, široj javnosti poznata po isticanju svastike, fašističkom orgijanju i klicanju ustaškim mesarima.

Epilog: tzv. Škripari će utakmicu protiv Sarajeva gledati sa gostujuće tribine, dok će se navijačima Sarajeva, od strane Saveza u sadejstvu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, još jednom uskratiti elementarno ljudsko pravo i zabraniti dolazak na utakmicu. Gdje prestaje logika, tu počinje NFSBiH.

Organizovano gledanje utakmice će biti u prostorijama UNFKS na Ciglanama", saopćeno je iz redova navijačke grupe Horde zla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije