Odlične vijesti za šampionke BiH: SFK 2000 domaćin turnira Lige prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Odlične vijesti za šampionke BiH: SFK 2000 domaćin turnira Lige prvaka
Foto: FK Sarajevo / Nogometašice SFK 2000 po 17. put prvakinje Bosne i Hercegovine!

Šampionke Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo saznale su protivnice u ovogodišnjem izdanju UEFA Lige prvaka.

Sarajke će u polufinalu Grupe 4 igrati protiv tima Racing FC Union iz Luksembruga.

Drugi polufinalni par čine SL Benfica iz Portugala i Kiryat-Gat iz Izraela.

Bh. prvakinje će u polufinalu 18. augusta na svom terenu dočekati ekipu iz Luksemburga, a u slučaju plasmana u finale SFK 2000 će ponovo biti domaćin.

Finalni susreti na rasporedu su 21. augusta.

Ono što naročito raduje kolektiv SFK 2000 Sarajevo jeste činjenica da je UEFA ukazala povjerenje te po deseti put dodjelila domaćinstvo timu iz glavnog grada BiH.

Dobre organizacijske sposobnosti kao i rezultati kluba, omogućili su ponovni dolazak sve brže rastućeg takmičenja UEFA Lige prvaka za žene u Bosnu i Hercegovinu.

“Vjerujemo da ćemo ponovo biti izvrsne domaćice našim međunarodnim protivnicima, te se nadamo podršci prijatelja, spornzora i organa vlasti pri organizaciji ovog najprestižnijeg takmičenja. Veseli nas što će himna UEFA Lige prvaka ponovo svirati na stadionima u našoj državi”, naveli su iz SFK 2000 Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije