Igračice SFK 2000 Sarajevo pobjednice Kupa BiH

0
Radiosarajevo.ba
Igračice SFK 2000 Sarajevo pobjednice Kupa BiH
Foto: NS BiH / Igračice SFK 2000 Sarajevo pobjednice

Finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2020/21. u kojem su se sastali SFK 2000 Sarajevo i Iskra odigran je danas u Zenici, a pobijedio je sarajevski tim rezultatom 3:0.

Na početku utakmice terensku inicijativu je imala ekipa SFK 2000, a nakon nekoliko pokušaja najbolju priliku stvorile su u 20'. Selma Kapetanović je centrirala iz slobodnog udarca, a Armisa Kuč sa desetak metara glavom loptu šalje pored gola.

Pet minuta poslije Amela Kršo izvodi korner sa desne strane, a Marija Ana Milinković na suprotnoj stativi nije bila precizna. Kuč se u 27' izborila za loptu i krenula ka golu iskre iskosa sa lijeve strane, a Arnela Begić zaustavlja njen udarac.

U 39' u gužvi u kaznenom prostoru Iskre lopta dolazi do Golorije Slišković koja pogađa stativu.

Minutu poslije SFK 2000 Sarajevo dolazi do prednosti. Armisa Kuč sa ivice kaznenog prostora precizno šutira za 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je novom prilikom za Armisu Kuč, ali njen pokušaj sa desne strane Begić izbacuje u korner.

Nakon centaršuta Maje Jelčić sa desne strane u 49', Kuč neometana sa peterca glavom loptu šalje pored gola.

Jelčić u 56' izlazi sama pred gol Iskre, ali Begić brani njen udarac. U nastavku akcije odbrambene igračice bugojanske ekipe blokiraju udarac Armise Kuč.

Nakon kornera u 57' lopta dolazi na peterac do Marije Ane Milinković koja udvostručuje prednost SFK 2000.

Kuč je još jednu odličnu priliku imala u 70' kad šutira sa peterca, a Begić još jednom odlično interveniše. Napadačica SFK 2000 nije bila uspješna iz slične pozicije ni u 73', dok u 75' pogađa prečku.

Milinković odličnim udarcem sa dvadesetak metara u 78' postiže treći gol za SFK 2000.

Dobar pokušaj imala je i Fadila Mujkić u 88', ali nije bila precizna i to je bila posljednja prilika na susretu.

Po završetku utakmice trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem je izjavila:

"Čestitam svojim igračicama. Odigrale su odličnu utakmicu. Čestitam i igračicama Iskre na prikazanoj igri. Utakmica je bila veoma dobra, a mi smo pokazali da smo bolja i kvalitetnija ekipa. Golmanica Iskre je bila veoma raspoložena i može se reći da je ona danas bila glavna junakinja njihovog tima. Možda je rezultat mogao biti i ubjedljiviji, ali zadovoljna sam nastupom svojih igračica.

Trener Iskre Samir Vrban je rekao:

"Kao što smo rekli i uoči utakmice, sam plasman u finale je veliki uspjeh za nas. SFK 2000 je ostvario zasluženu pobjedu. Velika je stvar što postoji takav klub u Bosni i Hercegovini i predstavlja našu zemlju na najbolji način. Učinile su mnogo za razvoj ženskog fudbala u BiH. Mi nismo nezadovoljni našim nastupom, a protivniku čestitamo na uspjehu".

Pehare i medalje finalistima i službenim licima uručili su član Izvršnog odbora NS/FS BiH Muris Jabandžić i član Komiteta za takmičenje Rudolf Marić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije