Odličan rezultat juniora Želje u Ligi prvaka: Gol u gostima i remi u Razgradu

Radiosarajevo.ba
Odličan rezultat juniora Želje u Ligi prvaka: Gol u gostima i remi u Razgradu
Juniori FK Željezničar danas su u Razgradu u prvom kolu Omladinske Lige prvaka odmjerili snage s bugarskim Ludogorecom. Susret je završen rezultatom 1:1.

Prvu priliku imali su Plavi. Šutirao je Žerić u desetoj minuti, ali je pogodio spoljni dio mreže. Domaćinje zaprijetio dvije minute kasnije. Šutirao je Kovachev iz slobodnog udarca, ali je siguran Dujmović.

U 15. minuti susreta Milkov je sam izašao pred gol Dujmovića, a golman Plavih odlično brani. Pet minuta kasnije u prilici je Mujagić. Snažno je šutirao napdač Plavih, ali je Damyanov loptu izbacio u korner.

Ludogorec prijeti u 30. minuti. Opet je šutirao Kovachev iz slobodnog udarca, a ovaj put lopta odlazi pored gola. U 34. minuti prilika za Željezničar. Nakon centaršuta Žerića šutirao je Dubačkić, ali preko gola Bugara.

Do odlaska na odmor viđene su još dvije prilike. Željezničar je zaprijetio preko Hajdarevića u 43. minuti. Šutirao je fudbaler Plavih sa 20 metara, ali je Damyanov još jednom na visini zadatka. U 45. minuti udarac Kovacheva, ali pored gola ekipe s Grbavice.

U nastavku susreta prvi prijete Bugari. Udarac Kovacheva odbranio je Dujmović, a odbijenu loptu Dost nije uspio poslati u mrežu Plavih.

Ekipa s Grbavice zaprijetila je preko Žerića u 61. minuti, ali lopta odlazi pored gola Ludogoreca. Željezničar je poveo u 64. minuti. Mrežu Ludogoreca zatresao je Ajdin Mujagić.

U 70. minuti Ludogorec prijeti preko Dosta. Fudbaler domaćih sam je izašao pred golmana, ali je šutirao pored gola. Domaćin je izjednačio u 89. minuti susreta, a pogodio je Minchev. Ostalo je do kraja 1:1 u Razgradu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije