Odgovor NSBiH o istrazi Football Leaksa: To su poruke zlonamjernih pojedinaca

A. S.
Odgovor NSBiH o istrazi Football Leaksa: To su poruke zlonamjernih pojedinaca
/ Foto: NS BIH

Radiosarajevo.ba došao je do podataka da se Svjetska nogometna federacija (FIFA) interesirala i za rad čelnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, tačnije da je otvoren postupak kako bi se utvrdilo da li su čelnici Saveza, među kojima su predsjednik Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković, vršili nedozvoljenu distribuciju ulaznica.

FIFA je tako NSBiH dostavila nekoliko podataka u vezi tih anonimnih prijava, a postupak je obustavljen u aprilu ove godine. 

Football Leaks: FIFA sumnjala u regularnost prodaje ulaznica vrha FS BiH

Odgovor iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na ove navode, koji je dostavljen portalu Radiosarajevo.ba, prenosimo u cijelosti:  

Protiv predsjednika Elvedina Begića i generalnog sekretara Jasmina Bakovića bilo je dosta anonimnih prijava, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u UEFA-i i FIFA-i, od vrlo zlih ljudi. Tvrdimo da nikada nisu vođene bilo kakve istrage, osim preliminarnih provjera navoda iz anonimnih prijava. Na sve upite organa u zemlji i inostranstvu, koji su zaprimili te anonimne prijave, Savez je reagirao brzo i transparetno s dostavljanjem tražene dokumentacije.

Uvijek se imalo povjerenja i podržavao se rad tih tijela, kako bi se došlo do istine. Istina je da nijedna provjera nije našla ništa sporno u aktivnostima, da bi se vodila bilo kakva istraga. To je poruka zlonamjernim koji su dostavljali anonimne prijave. U Savezu se radilo korektno, pošteno i transparetno, bez obzira na to što su pojedinci, s nekim podobnim novinarima, od tih anonimnih prijava pravili spektakl.

I taj dokument koji ste i vi dobili, to kaže. Mi i dalje stojimo otvoreni, i dostupni smo svima sa svom dokumentacijom. Sve nas je to usporavalo u radu, a nije zaustavilo da nastavimo za dobro bh. fudbala i da jačamo sve strukture NSBiH. 

Na kraju, rezultati su jako vidljivi i provjerljivi, kao što su bile provjerljive i te sve anonimne prijave i dokumentacija", navodi se u odgovoru koji je Radiosarajevo.ba dobio iz Nogometnog saveza BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije