Od četvrtfinala FA kupa Engleske uvodi se četvrta izmjena

Anadolija
Od četvrtfinala FA kupa Engleske uvodi se četvrta izmjena
Engleskim klubovima koji dođu do četvrtfinala FA kupa biće dozvoljeno korištenje četvrte izmjene tokom produžetaka, odlučio je Fudbalski savez Engleske (FA), javlja Anadolu Agency (AA).

Ovo pravilo, uz odobrenje Međunarodnog odbora fudbalskih saveza (IFAB), testirano je na Copa Americi koja je igrana ovog ljeta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Martin Glenn, izvršni direktor FA-a, rekao je za britanske medije da će ova odluka dodati "intrigu i interes", te da je u obzir uzeto i zdravlje igrača.

"Važno je da FA nastavlja tražiti načine kako da se doda drama i spektakl takmičenju koje vole milioni ljudi", kazao je Glenn.

Donošenje ovakve odluke sa sobom je donijelo još jednu promjenu u FA kupu. Od ove sezone od četvrtfinala neće biti pravila po kojem se u slučaju neriješenog rezultata igrala ponovljena utakmica na terenu tima koji je bio gost u prvom ogledu.

"U FA kupu sada od četvrtfinala počinje nokaut faza i tako se igra do kraja takmičenja, a uvođenje četvrte zamjene u produžecima donijeće dodatni interes. Također, biće zanimljivo vidjeti kako će menadžeri u takvim veoma važnim utakmicama koristiti priliku da izvrše dodatnu izmjenu, kako bi uticali na konačan rezultat", naglasio je Glenn.

Ove sezone takmičenje u FA kup počet će 5. augusta, kada će se odigrati 184 preliminarne utakmice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije