O Vranješu ni riječ: FSBiH nije kaznio defanzivca reprezentacije

F. Z.
O Vranješu ni riječ: FSBiH nije kaznio defanzivca reprezentacije
Foto: EPA-EFE / Ognjen Vranješ

Defanziavac fudbalske reprezetnacije Bosne i Hercegovine - Ognjen Vranješ nije kažnjen zbog postupaka koje je napravio u posljednjim danima, saznaje Radiosarajevo.ba.

Naime, danas je u Sarajevu zasjedala Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali jedna od tema nije bio Vranješ.

Razlog je jednostavan - Vranješa niko nije ni prijavio za bilo kakav incident, te samim tim Disciplinska komisija nije mogla ni raspravljati o fudbaleru Anderlechta. 

Podsjetimo, Vranješ je proteklih dana doživio niz kritika zbog tetovaže četničkog vojvode Momčila Đujića.

Fudbalski savez se oglasio povodom tetovaže i ponašanja Ognjena Vranješa

Vranješ opet šokira: Bh. reprezentativac na ruci istetovirao četničkog vojvodu

Član NSBiH za Radiosarajevo: Šta treba uraditi da se kazni Vranješova tetovaža

Fudbalski savez je protekle sedmice oštro i bezrezervno osudio šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer su, kako je navadeno bilo u saopćenju, "njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NSBiH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama".

"Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza", saopćeno je iz FS BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije