Fudbalski savez se oglasio povodom tetovaže i ponašanja Ognjena Vranješa

Radiosarajevo.ba
Fudbalski savez se oglasio povodom tetovaže i ponašanja Ognjena Vranješa
Arhiv / Ognjen Vranješ i tetovaža četničkog vojvode
Posvađao se s navijačima, vrijeđao građevinske radnike, podržavao huliganizam i istetovirao četničkog vojvodu iz Drugog svjetskog rata. Ukratko, sabrana djela u posljednjih 10-ak dana reprezentativca Bosne i Hercegovine Ognjena Vranješa.

Povod je to bio da se o njegovom ponašanju oglasi i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Saopćenje FS BiH prenosimo u cijelosti:

"Povodom posljednjih postupaka dugogodišnjeg reprezentativca Ognjena Vranješa, koji je neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavljuje sljedeće Saopštenje:

Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza", saopćeno je iz FS BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije