NSBiH potvrdio slanje dopisa u UEFA-u

Radiosarajevo.ba
NSBiH potvrdio slanje dopisa u UEFA-u
UEFA / UEFA

Rukovodstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je danas zvanično uputlio dopis Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem traži da se odgodi utakmica baraža za plasman na EURO 2020, između selekcija BiH i Sjeverne Irske, koja prema kalendaru takmičenja treba da se igra 26. marta u Zenici, čije me potvrđeno pisanje portala Radiosarajevo.ba.

Nogometni savez BiH od UEFA-e traži odgađanje baraža za Euro

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jutros je otišao dopis prema Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem se traži odgađanje utakmice baraža sa Sjevernom Irskom, koja je planirana da se 26. marta odigra u Zenici, saznaje portal Radiosarajevo.ba. Zbog koronavirusa iz dana u dan se u Bosni i Hercegovini, regionu i Europi odgađaju brojne aktivnosti.

U dopisu je, između ostalog, navedeno da situacija sa širenjem koronavirusa u našoj zemlji ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija, te da su relevantne institucije na državnom nivou već poduzele odgovarajuće mjere.

Te mjere obuhvataju zabranu javnih okupljanja, održavanje sportskih događaja, kao i zabranu ulaska u zemlju za građane Italije, Njemačke, Francuske, Španije, Irana, Koreje i Kine.

“NS/FS BiH dalje obavještava UEFA-u da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja, moraju biti u obaveznom 14-dnevnom karantinu, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio COVID19. To znači da većina naših igrača ne bi mogla igrati utakmicu play-offa, te NSBiH moli da se još jednom razmotre svi rizici koji bi nastali u slučaju odigravanja ovog susreta”, navodi se u saopćenju iz NSBiH.

U dopisu se na kraju naglašava da je Savez u stalnom kontaktu sa odgovarajućim državnim institucijama, te da su sve aktivnosti NSBiH u skladu sa preporukama i odlukama ovih institucija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije