NSBiH nema milosti: Žestoka kazna za prvog čovjeka kluba, suspendovan na 12 mjeseci

0
Radiosarajevo.ba
NSBiH nema milosti: Žestoka kazna za prvog čovjeka kluba, suspendovan na 12 mjeseci
Facebook / Mirsad Ovčina

Mirsad Ovčina, prvi čovjek malonogometnog kluba Bosne Kompred, kažnjen je sa 12 mjeseci suspenzije jer je poslije utakmice protiv Policajca napravio novi težak incident.

Kako je saopćeno iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Ovčina je upućivao ozbiljne prijetnje po život i tijelo službenih lica utakmice.

"Nakon toga je, kada su se službena lica u pratnji obezbjeđenja smjestila u odgovarajuću prostoriju, imenovani ušao u istu, zaključao vrata sa unutrašnje strane te ponovo upotrijebljavao prijetnje i ispoljio silu prema službenim licima utakmice u vezi sa obavljanjem njihove službene dužnosti", navodi se u saopćenju Saveza.

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

NSBiH je kaznio Ovčinu sa još godinu dana suspenzije. Suspenzija počinje teći u aprilu 2022. godine.

"Sportskom radniku, Mirsadu Ovčini, izriče se kazna zabrane obavljanja funckije u trajanju od  jedne godine te novčana kazna u iznosu od 3.000 KM, zbog prekršaja iz člana 55. stava 2. tačke b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba sile ili prijetnje prema služnenom licu utakmice), a u vezi sa članovima 33., 36. i 37. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, jer je imenovani po završetku utakmice 2. kola Premijer futsal lige BiH, odigrane dana 24.10.2021. godine u 3 ‘SKPC MEJDAN’ u Tuzli, između MNK ‘Bosna Kompred’ Tuzla i KMF ‘Policajac’ Banja Luka upućivao ozbiljne prijetnje po život i tijelo službenih lica utakmice", navodi se u obrazloženju NSBiH.

Mirsad Ovčina je i 2019. godine dobio kaznu od 12 mjeseci, a tada mu je izrekao Nogometni savez Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije