Novo priznanje: Džeko sa Ibrahimovićem predvodi tim kola Europa lige

Radiosarajevo.ba
Novo priznanje: Džeko sa Ibrahimovićem predvodi tim kola Europa lige
AS Roma / Edin Džeko
Kao i tokom cijele sezone, Edin Džeko blistao je sinoć na utakmici Europa lige, u kojoj je uspio postići novi ovosezonski hat-trick.

U slavlju Rome nad Villarealom Dijamant je zaslužio svoje mjesto u timu kola ovog takmičenja, koji predvodi rame uz rame s ponajboljim napadačem svijeta Zlatanom Ibrahimovićem.

Pored svega toga, Džeko je stigao do nevjerovatnih statističkih uspjeha, te je sa sinoćnja tri gola ličnu golgetersku statistiku zaokružio na osam postignutih golova u europskim takmičenjima, odnosno, na ukupno 28 postignutih golova u sezoni.

Osim njega i Ibrahimovića, najbolji tim kola popunio je i reprezentativac BiH Danijel Miličević, koji je pružio sjajnu partiju u pobjedi Genta nad Tottenhamom.

Time su nastavljene sjajne partije svih Zmajeva, koji jednostavno blistaju u svim takmičenjima ove sezone, a koje predvodi Edin Džeko u sezoni karijere.

Tim kole Europa lige - Novo priznanje: Džeko sa Ibrahimovićem predvodi tim sedmice Europa lige

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije