Novo pojačanje Željezničara stiže iz Makedonije

0
Radiosarajevo.ba
Novo pojačanje Željezničara stiže iz Makedonije
Foto: FK Željezničar / Matej Cvetanoski

Makedonski krilni igrač, Matej Cvetanoski (26), novi je fudbaler Željezničara

S Plavima je potpisao ugovor na dvije godine.

Matej Cvetanoski je rođen 18. augusta 1997. godine u Skopju. Igrao je za Makedoniju, Pelister Bitolu, Vardar, Shkupi, AP Breru, mađarski Gyirmot i albanski Partizani. U protekloj sezoni je za Breru odigrao 25 utakmica na kojima je postigao četiri gola i dodao četiri asistencije.

Kako će Hajduk plaćati Ivana Rakitića: Evo na koju je platu pristao bivši reprezentativac?

Kako će Hajduk plaćati Ivana Rakitića: Evo na koju je platu pristao bivši reprezentativac?

U karijeri je dva puta osvajao titulu prvaka Sjeverne Makedonije i jednom titulu prvaka Albanije. U sezoni 2019/20 je sa Vardarom osvojio titulu, a doprinos je dao sa tri gola i sedam asistencija. U sezoni 2021/2022 sa Shkupijem je bio prvak Sjeverne Makedonije, a postigao je pet golova i dodao šest asistencija.

Bivši omladinski reprezentativac Sjeverne Makedonije igra na pozicijama desnog i lijevog krila. Matej se jučer priključio ekipi na Zlatiboru, saopćeno je iz FK Željezničar.

Matej Cvetanoski novi igrač Željezničara 🔵⚪ Makedonski krilni igrač, Matej Cvetanoski (26), novi je fudbaler...

Posted by FK Željezničar on Friday, July 12, 2024

"Moji prvi utisci su super, stadion je veoma lijep. Govori se o ovom klubu da je veliki i da ima dobre navijače, te sjajnu atmosferu na stadionu. Jedva čekam da zaigram. Imam nekoliko prijatelja u ovoj ligi, čuo sam dobre riječi o fudbalu u BiH i mislim da je korak naprijed u mojoj karijeri igrati ovdje. Navijači Želje mogu očekivati da ću dati sve od sebe i ginuti na terenu", rekao je Cvetanoski u prvom obraćanju.

Cvetanoski je osmo pojačanje Plavih, ranije su stigli Bože Vukoja, Ivan Đorić, Azur Mahmić, Tarik Abdulahović, Marin Karamarko, Edwin Odinaka i Huso Karjašević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije