Novi snimci haosa u Zagrebu: BBB pobijedili u fizičkom obračunu

0
Radiosarajevo.ba
Novi snimci haosa u Zagrebu: BBB pobijedili u fizičkom obračunu
FOTO: Screenshot / Novi snimci haosa u Zagrebu: BBB pobijedili u fizičkom obračunu

Velika tučnjava više stotina navijača Dinama i varšavske Legije dogodila se sinoć u zagrebačkom naselju Dubrava.

Brojni navijači poljske ekipe, poznati po huliganskim ispadima u zemlji i inostranstvu, došli su u Zagreb dan prije prve utakmice Dinama i Legije u trećem pretkolu Lige prvaka koja se igra na Maksimiru danas od 20 sati.

Pozicionirali su se u Dubravi, dijelu Zagreba poznatom po brojnim i žestokim BBB-ima. Jedna od brojnih snimaka koje kruže društvenim mrežama prikazuje poljske navijače kako sjede u kafiću kada navijači Dinama dotrčavaju i napadaju ih, prenosi Index.hr.

Naravno, ta snimka prikazuje sami početak sukoba i ne rasvjetljava dovoljno okolnosti zbog kojih je do sukoba došlo. Ovakvi okršaji naime u navijačkom svijetu dolaze nakon prethodnog dogovora navijačkih grupa ili nakon što jedna od njih dođe provokativno se pokazati na teritoriju one druge.

Brojni BBB-i su tako odmah krenuli prema kafiću u kojem su bili Poljaci. Navijači Dinama napali su ih maskirani, opremljeni letvama i palicama, a na suparnike su bacali i baklje.

Poljaci su im odgovorili bocama, pepeljarama, stolicama i stolovima objekta u kojem su sjedili, a nakon što su ispucali inventar kafića krenuli su u povlačenje pred BBB-ima.

Navijača Dinama bilo je oko 200, dok se broj Poljaka procjenuje na 150.

Sukob se zatim prebacio na Aveniju Dubrava, glavnu prometnicu u tom dijelu Zagreba.

BBB-i su, kako svjedoče snimke, uskoro potpuno potisnuli Poljake, pri čemu su uspjeli uloviti neke od njih.

Razbijene poljske huligane u povlačenju su zatim okružila policijska vozila.

BBB-i su povlačenje Poljaka s njihovog teritorija nakon uspješnog napada domaćih navijača proslavili skandiranjem "Dinamo, Dinamo!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije