Novi predsjednik Željezničara otkrio ko je prvi na listi želja

Radiosarajevo.ba
Novi predsjednik Željezničara otkrio ko je prvi na listi želja
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Nihad Selimović
Bosanskohercegovački biznismen i predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba Spars Nihad Selimović izabran je za novog predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar.

Imenovanjem na današnjoj Skupštini sarajevskog kluba, Selimović je na toj poziciji zamijenio Senada Misimovića koji je ranije ove sedmice podnio ostavku zajedno sa članovima Upravnog i Nadzornog odbora FK Željezničar.

Selimović se nakon imenovanja obratio medijima, te naglasio da je u ovom trenutku Željezničaru najvažniji „mir u kući“ i jedinstvo unutar kluba, te da priče o podjelama i klanovima unutar kluba moraju prestati.

FK Željezničar dobio novog predsjednika!

Novi predsjednik FK Željezničar ističe da situacija u klubu u ovom trenutku nije sjajna, ali da svi u klubu odmah trebaju raditi na sastavljanju stručnog štaba i ekipe za nastavak sezone.

Naglašava da je Amar Osim najbolje rješenje za trenera Željezničara.

"Postoji lista želja, naravno nismo ni s kim razgovarali prije imenovanja, tek trebamo obaviti razgovore s kandidatima, ali svakako prvi na listi želja je Amar Osim, najtrofejniji trener kluba i on bi u ovom trenutku bio najbolje rješenje. Vidjet ćemo da li ćemo uspjeti postići dogovor s njim", objašnjava Selimović.

Dodaje da finansijski izvještaj nije podnesen jer je nepotpun, ali da je poznato da je finansijsko stanje u klubu loše, te da je račun kluba u ovom trenutku blokiran.

Počela sjednica Skupštine FK Željezničar, novinari pozvani pa izbačeni

Željezničar je danas dobio i novog predsjednika Skupštine, a na tu poziciju je imenovan Adnan Džindo, koji ističe da je prvi cilj imenovanje novih izvršnih organa uprave kluba.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije