FK Željezničar dobio novog predsjednika!

A. S.
FK Željezničar dobio novog predsjednika!
Foto: FK Željezničar / Nihad Selimović
Delegati na sjednici Skupštine FK Željezničar, koja se održava danas u Sarajevu, za novog predsjednika kluba su odabrali Nihada Selimovića!

"Cijeli život sam u sportu. U ovom trenutku Želji je važan mir i jedinstvo. Ne dolazim iz klanova. Novi Upravni odbor mora nastaviti projekte, ali bez sportskog segmenta nema ništa. Čovjek sam koji radi u timu i jedino timski rad može donijeti dobro. Željo ne smije da zavisi od jednog čovjeka, svi smo mi prolazni", kazao je Selimović, tokom prvog obraćanja delegatima.

Također, na sjednici Skupštine bit će prezentiran i godišnji izvještaj o radu Kluba.

Skupštinu je otvorio direktor kluba Mirsad Šiljak, koji je konstatirao da Misimović i Hadžić nisu prisutni na sjednici.

U nastavku sjednicu Skupštine je vodio Ermin Pešto, koji je sudjelovao u izradi Statuta Skupštine, koji je dodao da će dnevni red biti malo izmijenjen i donio odluku da se glasa o daljnjem prisustvu medija.

Nakon glasanja (32 za odsustvo medija, četiri protiv, pet suzdržanih) donijeta je odluka da novinari napuste sjednicu. 

Uoči Skupštine: Ko su novi ljudi u Želji, šta kaže Osim, šta piše u Izvještaju?

Iz FK Željezničar su prije sjednice najavili da je Klub je otvoren za sve vrste inicijativa.

Radiosarajevo.ba jučer je pisao da se očekuje izbor Nihada Selimovića za novog predsjednika kluba, a Adnana Džinde za predsjednika Skupštine, koji je i izabran nakon 10 minuta sjednice, čime se potvrdilo pisanje našeg portala.

Kako bivši predsjednici FK Željezničar vide situaciju na Grbavici

Podsjetimo, da su prošle sedmice predsjednik kluba Senad Misimović, te predsjednik i potpredsjednik Skupštine Adis Hadžić i Redžad Ćatić podnijeli neopozive ostavke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije