Novi podaci Transfermarkta: Evo koja je ekipa najskuplja u Premijer ligi BiH

0
Radiosarajevo.ba
Novi podaci Transfermarkta: Evo koja je ekipa najskuplja u Premijer ligi BiH
Foto: FK Sarajevo / Zrinjskog i Sarajeva

Nakon završetka Premijer lige Bosne i Hercegovine, Borac je prvi krenuo s pripremama za narednu sezonu.

Banjalučki klub jutros je potvrdio da je Vinko Marinović napustio klub te su sada u potrazi za novim trenerom. Zanimljivo je da se na prozivci nisu pojavili Jakov Blagaić, jedan od najboljih fudbalera prvaka BiH, te Alen Jurilj.

Poznata stranica Transfermarkt objavila je nove cijene igrača na svojoj platformi. Prema Transfermarktu, osvajač Kupa BiH, Zrinjski, je klub sa najvećom vrijednošću koja se procjenjuje na 8,80 miliona eura.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Na drugoj poziciji je Sarajevo sa 8,20 miliona eura, dok je Borac na trećem mjestu s 7,40 miliona eura. Najjeftinije ekipe lige su Zvijezda 09 i Igman, sa vrijednošću od 3,10 miliona eura.

Najveću vrijednost ima ofanzivac Plemića, Mario Ćuže jedan milion eura. Drugu poziciju dijele posuđeni igrač Bešiktaša, Ajdin Hasić, i najbolji mladi fudbaler prema "Kristalnim 11", Muhamed Buljubašić 800.000 eura (1.565.274 KM), piše SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije