Novi igrač Bayerna: Rummenige otkrio trik kojim je Salihamidžić privolio Coutinha

J. M.
Novi igrač Bayerna: Rummenige otkrio trik kojim je Salihamidžić privolio Coutinha
FOTO: Bayern / Salihamidžić i Coutinho

Brazilski reprezentativac Philippe Coutinho prelazi u Bayern, gdje će u narednoj sezoni igrati kao pozajmljen fudbaler Barcelone. Ukoliko ga Bayern poželi otkupiti od Barce, morat će platiti čak 120 miliona eura.

Na službenoj konferenciji za štampu čelni ljudi Bayerna objasnili su kako su privoljeli 27-godišnjeg fudbalera na prelazak u Bundesligu.

Prema riječima Karl-Heinza Rummeniggea, prvog čovjeka Bayerna, delegacija kluba odletjela je u Barcelonu prošle srijede na sastanak sa Coutinhom, njegovom suprugom i savjetnicima. 

Sportski šef Bayerna Hasan "Brazzo" Salihamidžić u prtljagu je imao posebno sredstvo uvjeravanja: Dres Bayerna s brojem 10 i Coutinhovim imenom.  Tako je bivši bh. reprezentativac želio i uspio uvjeriti Brazilca da kako će imati centralnu ulogu u novom Bayernu.

"Projekt mi se učinio ambicioznim, a ja sam čovjek ambicija", rekao je Coutinho i dodao da ga je nekoliko igrača (Thiago, Rafinha, Lucio) savjetovalo da pređe u Bayern.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije