Salihamidžić: Sretni smo zbog dolaska Coutinha, on je izvanredan igrač

Anadolija
Salihamidžić: Sretni smo zbog dolaska Coutinha, on je izvanredan igrač
Foto: FC Bayern / Hasan Salihamidzic / Arhiva

Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayern Minhena u izjavi za njemačke medije sinoć je potvrdio da će uskoro ozvaničiti dolazak Philippea Coutinha (27) na jednogodišnju posudbu iz Barcelone. Tom prilikom je istakao da se u klubu svi raduju dolasku tako kvalitetnog fudbalera.

Bayern je sinoć imao loš ulazak u novu sezonu Bundeslige. Pred domaćim navijačima odigrali su 2:2 za berlinskom Herthom, za koju je sjajno odigrao bivši bh. reprezentativac koji je bio strijelac i asistent.

“Bili smo ove sedmice u Barceloni, gdje smo sve dogovorili sa igračem. Imali smo jako konstruktivne razgovore, tokom kojih su potvrđeni dobri odnosi dvaju klubova. Nedostaje još nekoliko detalja, poput ljekarskog pregleda i potpisa ugovora, ali veoma smo sretni što smo dobili kvalitetnog igrača za Bayern", kazao je Salihamidžić i dodao:

“Coutinho će nam donijeti nove opcije. On može igrati 'desetku', a može igrati i više lijevo, kao što je to često radio u Barceloni. Ko je gledao Copa Americu mogao je vidjeti da je on izvanredan igrač. Svi se radujemo zaista dobrom igraču s kojim ćemo ponuditi našim navijačima nešto spektakularno.“

Hrvat Niko Kovač, trener Bayerna također je zadovoljan što nakon dolaska zemljaka Ivana Perišića, stiže još jedno veliko pojačanje.

“Sretni smo što ćemo imati tako veliko fudbalsko ime i svjetsku zvijezdu. Malo zaostaje sa treninzima zbog Copa Americe, ali ćemo ga spremiti. Cijela Bundesliga može biti sretna što ćemo ga dovesti ovdje“, naglasio je Kovač.

Coutinho bi, prema navodima medija, trebao doći na jednogodišnju posudbu za koju će Bayern platiti Barceloni 20 miliona eura, uz pravo otkupa ugovora za 120 miliona eura.

Brazilac je profesionalnu karijeru počeo 2008. godine u milanskom Interu, koji ga je slao na posudbe u Vasco de Gamu i Espanyol. U Liverpool prelazi 2013. godine, da bi u zimu 2018. na svoj zahtjev otišao u Barcelonu koja ga je platila 115 miliona eura. Za “Barcu“ je odigrao 76 takmičarskih utakmica i postigao 21 gol. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 55 puta uz 16 pogodaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije