Nova uvjerljiva pobjeda SFK Sarajevo za 20. titulu prvaka BiH!

0
Radiosarajevo.ba
Nova uvjerljiva pobjeda SFK Sarajevo za 20. titulu prvaka BiH!
Foto: SFK Sarajevo / Nova uvjerljiva pobjeda SFK Sarajevo za 20. titulu prvaka BiH!

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo slavile su pobjedu u jučerašnjoj utakmici 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tim trenerice Samire Hurem savladao je Lokomotivu iz Brčkog rezultatom 9:0.

U slavljeničkog atmosferi fudbalerke SFK 2000 Sarajevo od prvog minuta nametnule su visok tempo. Četiri gola na susretu postigla je Alma Krajnić, dva puta se u strijelce upisala Maja Jelčić, a po jedan gol su postigle Marija Ana Milinković, Mia Kuljanin i mlada Dalal Bratović, koja je svojim lijepim pogotkom dobila veliki aplauz pristune publike.

Nakon posljednje sudijskoj zvižduka uslijedilo je slavlje na tribinama Olimpijskom stadiona "Asim Ferhatović-Hase", a predstavnici Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH uručili su šampionski pehar fudbalerkama. Igračice SFK 2000 Sarajevo dominatno su osvojile naslov.

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Nova uvjerljiva pobjeda SFK Sarajevo za 20. titulu prvaka BiH! - undefined

Foto: SFK Sarajevo: Nova uvjerljiva pobjeda SFK Sarajevo za 20. titulu prvaka BiH!

Na dvadeset odigranih utakmica osvojile su 58 bodova, uz 136 postignutih golova i samo četiri primljena. Na svom kontu imaju 19 pobjeda i samo jedan nerješen rezultat.

Najbolji strijelac u sezoni je Alma Krajnić s 32 gola, potom slijedi Krstina Tanasković sa 24.

Bio je ovo ukupno dvadeseti trofej prvakinja Bosne i Hercegovine, koji je otišao u ruke SFK 2000 Sarajevo, a igračice bordo tima znale su proslaviti nevjerovatnu sezonu, u kojoj su osim titule prvakinja osvojile i trofej pobjednica Kupa BiH.

"Ostvarile smo veliki uspjeh i presretne smo zbog dvadesetog naslova prvakinja BiH, ujedno i druge šampionske zvjezdice na grbu ovog kluba! Okrećemo se novim izazovima, želimo ovu uspješnu priču koja nosi naziv našeg kluba pričati još dugi niz godina", poručila je Alisa Spahić, kapitenka tima.

SFK 2000 Sarajevo 9:0 Lokomotiva Brčko

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije