Nova tri kluba u osmini finala: Bešiktaš vrhunskom partijom zapalio Istanbul

Radiosarajevo.ba
Nova tri kluba u osmini finala: Bešiktaš vrhunskom partijom zapalio Istanbul
Večeras je na terenima u Europi kompletirano peto kolo Lige prvaka, u okviru grupa A, B, C i D, gdje su novi klubovi uspjeli izboriti plasman u narednu fazu ovog prestižnog klupskog takmičenja.

Grupa A je ponudila zaista zanimljive susrete, no oba su završena podjelom bodova između klubova u zaista neizvjesnim utakmicama. Prvi, derbi susret odigrali su Arsenal i PSG u Londonu, u utakmici u kojoj smo mogli vidjeti čak četiri gola. Arsenal je vodio veliku borbu kako bi osigurao nove bodove, no to nije bilo dovoljno dobro za borbu sa Parižanima, te je podjela bodova bila realan ishod.

Druga utakmica bila je ništa manje uzbudljiva, osim kada je riječ o golovima. Svoj duel odigrale su ekipe Ludogoretsa i Basela, a rezultat na kraju susreta glasio je 0:0, te će zbog ovakvih rezultata grupa A biti jedna od neizvjesnijih do kraja grupne faze.

Bešiktaš je u okviru grupe B priredio pravu dramu u Istanbulu, gdje je odigrano neriješeno protiv gostujuće Benfice. Iako je do kraja prvog dijela Benfica vodila sa čak 0:3, domaći nogometaši nisu se predali, te su u potpunosti dominirali drugim dijelom susreta, da bi najzad iznenadili publiku sa velikim preokretom i podjelom bodova.

U istoj grupi drugi susret su odigrali Dynamo Kyev i Napoli, koji kod kuće nije uspio postići niti jedan pogodak. Utakmica je završena rezultatom 0:0, te će se o putnicima u osminu finala iz ove grupe odlučivati na samom kraju grupne faze, u posljednjim utakmicama.

Za razliku od ostalih susreta, nešto zanimljiviji gledali smo na Celtic Parku u Glasgowu, gdje je Barcelona uspjela savladati domaći Celtic. Rutinski katalonski div je uspio doći do dva gola prednosti, što je držao do kraja susreta, a vrhunske poteze i na ovoj utakmici pokazivao je argentinski čarobnjak iz redova Barcelone.

Nešto nezanimljiviji, ali također za klubove produktivan meč bio je onaj između Borussie M'gladbach i Manchester Cityja, gdje smo gledali još jednu podjelu bodova. Krajnji rezultat je glasio 1:1, ali to neće smetati igračima Cityja koji su, kao i kolege iz Barcelone, izborili plasman u osminu finala.

Grupa D je jedina grupa u kojoj nije bilo remija večeras, te su obje utakmice završene sa poznatim pobjednikom. U nešto ranijem terminu odigrana je jedna historijska utakmica, između Rostova i Bayern Munchena, u okviru koje je Rostov ostvario historijsku pobjedu savladavši bundessligaškog giganta sa 3:2 kod kuće.

U drugoj utakmici Atletico Madrid je uspio ovjeriti prvo mjesto u grupi, pobijedivši PSV na Vicente Calderonu. Krajnji rezultat glasio je 2:0, a madridski "broj 2", uspio je još jednom dokazati da nisu potrebni veliki novci i raskoš da bi igrali dobro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije