Nova sramna koreografija Delija: Hoće li reagirati nadležne ustanove?

34
Radiosarajevo.ba
Nova sramna koreografija Delija: Hoće li reagirati nadležne ustanove?
Foto: Twitter / Nova sramna poruka

Pirova pobjeda Crvene zvezde protiv Glasgow Rangersa 2:1 (prvi meč tim iz Škotske dobio s 3:0) ostala je u sjeni navijača domaćih - Delija.

Domaći navijači su napravili sramnu koreografiju na kojoj su, između ostalog, pobrojali zemlje u kojima su se vodili ratovi. Među više zemalja, naveli su manji bh. entitet RS, iako mnogobrojne presude Međunarodnog suda jasno govore da je agresija izvršena na Bosnu i Hercegovinu.

Također, zaboravili su navesti Hrvatsku i Kosovo. Iako su Delije napisale da "daju šansu miru", njihov transparent je naišao na brojne kritike i osude na društvenim mrežama, zbog neistinitih tvrdnji, u kojima su ponovo zgrozili javnost izostavljajući u prvom redu agresije na BiH i HrvatskuInače, ovo nije prvi put da se ovako nešto događa.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Nogometaši Crvene zvezde krajem februara su ugostili Partizan u prvenstvu Srbije, a na sjevernoj tribini stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu, Delije su poslale poruku povodom ruske invazije u Ukrajini.

U bojama ukrajinske zastave su iscrtali groblje, poslavši tako poruku šta Ukrajince čeka ako nastave pružati otpor ruskom agresoru.

Podsjetimo, navijači Crvene zvezde napali su pristalice Rangersa u noći između srijede i četvrtka ispred hotela Metropol u centru Beograda.

Oko 30-ak Delija došlo je ispred ulaza u hotel u Bulevaru Kralja Aleksandra, gdje je veliki broj navijača škotskog kluba smješten uoči revanš utakmice osmine finala Evropa lige. Poletjelo je i nekoliko baklji, a samo je brza reakcija policije spriječila potencijalni haos.

Hoće li reagirati nadležne ustanove, ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (34)

/ Povezano

/ Najnovije