Nova glavobolja za Musemića uoči derbija: Zvijezda Bordo kluba mora na operaciju

Radiosarajevo.ba
Nova glavobolja za Musemića uoči derbija: Zvijezda Bordo kluba mora na operaciju
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nogometna utakmica Premijer lige BiH između Sarajeva i Radnika

Igrači Bordo tima otputovali su ovog jutra u Hercegovinu uoči zaostale utakmice 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, protiv NK Široki Brijeg.

Susret koji je trebao biti odigran 10. avgusta, odgođen je zbog utakmice 3. kola kvalifikacija Europa lige protiv BATE Borisova, te će biti odigran sutra (srijeda) u 20 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača:

Kovačević, Dizdarević, Salčin, Hodžić, Šabanović, Letić, Šerbečić, Šišić, Cruz, Hebibović, Kurdić, Guzina, Mustafić, Ahmetović, Handžić, Velkoski, Đokanović i Milanović.

Nakon saniranih povreda u trenažni proces vratili su se Amer Dupovac, Elvis Džafić, Amar Rahmanović i Dušan Hodžić koji je u konkurenciji za predstojeći meč.

“Pored jako napornog rasporeda uspjeli smo uspješno oporaviti nekoliko igrača, a nakon reprezentativne pauze očekujemo nešto povoljniju situaciju. Dušan Hodžić je već u rosteru za utakmicu, a Amer Dupovac, Amar Rahmanović i Elvis Džafić za to vrijeme u Sarajevu nastavljaju sa treninzima. Što se tiče Benjamina Tatara žalio se na bol u trbuhu. Ultrazvučni nalaz je uredan, a tokom dana dobit ćemo rezultate ostalih pretraga nakon čega ćemo znati više”, izjavio je za klupsku stranicu fizioterapeut FK Sarajevo Ismar Hadžibajrić.

I dok se čekaju rezultati dodatnih testova za Benjamina Tatara, navodno je riječ o povredi trbušnog zida koja zahtjeva operativni zahvat. Ako se prvobitne prognoze ispostave tačnim, jedan od najboljih igrača tima sa Koševa, mogao bi duže vremena odsustvovati sa terena.

To bi svakako bio još jedan u nizu problema za Husrefa Musemića koji je od početka sezone suočen sa izostancima ključnih fudbalera.

Posljednji trening uoči susreta ekipa će obaviti danas popodne u Međugorju.

Podsjećamo utakmica između Željezničara i Sarajeva na rasporedu je u subotu u 20:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije