Norveški fudbaler preko noći postao hit na društvenim mrežama na račun Ronalda

Radiosarajevo.ba
Norveški fudbaler preko noći postao hit na društvenim mrežama na račun Ronalda
Foto: EPA-EFE / Cristiano Ronaldo
Norveški fudbaler Vegard Leikvoll Moberg preko noći je postao hit na društvenim mrežama zahvaljujući duhovitoj šali na račun Cristiana Ronalda.

Naime, veznjak za kojeg niko izvan Norveške vjerojatno nikada nije čuo je primijetio kako u novoj FIFA-i ima bolju ocjenu za fizikalnost od velikog Portugalca, ponajboljeg nogometaša svijeta s nevjerojatnim fizičkim sposobnostima, a potom mu to i pokazao na društvenim mrežama. 

Moberg je na Twitteru označio Cristiana Ronalda uz ocjene obojice te je označio onu u kojoj je bolji od njega. Mobergov tweet je proslijeđen više od 16 hiljada puta, a prikupio je više od 53 hiljade lajkova. Ogroman je to uspjeh s obzirom na to da ga na Twitteru prati svega hiljadu ljudi.

Na duhoviti tweet nadovezali su se brojni korisnici s vlastitim duhovitim komentarima. Iako Cristiano Ronaldo ima ukupnu ocjenu 94, a Moberg samo 62, Norvežaninu je fizikalnost (physical) za dva broja veća od Ronaldove (81 - 79).

Korisnici su se nadovezali na Mobergovu objavu i nastavili se šaliti na račun Cristiana Ronalda s memeovima i šaljivim gifovima. Međutim, EA Sports nije bez razloga nepoznatom Norvežaninu dao tako visoku ocjenu za fizikalnost. Moberg je visok 190 centimetara, a kako je građen, možete se uvjeriti i sami. Radi se o najvišem igraču na sredini slike, piše Index.hr.

 
 
 
View this post on Instagram

I tradisjon tro er årets lagbilde tatt #æøåsane #ilcapitano

A post shared by Vegard Leikvoll Moberg (@vlmoberg) on

 

Cristiano Ronaldo obično ne prihvata dobro šale na vlastiti račun, ali u ovom slučaju još se nije oglasio. Moberg je preko noći, barem na kratko, skrenuo pažnju na sebe i svoj klub. Cristiano Ronaldo je ukupno gledano najbolje ocijenjeni igrač u FIFA-i 19, dok Moberga baš i nećemo sretati u FIFA Ultimate Teamu, prenosi hrvatski Index.

FIFA 19 službeno izlazi 28. septembra, a trenutno je dostupna demo verzija igre. Prve reakcije na novu FIFA-u su zaista odlične. Prije službenog izlaska objavljene su i ocjene većine nogometaša koji će se po izlasku igre u nju biti uključeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije