Milomir Odović: Pauzu smo iskoristili da poboljšamo fizičku spremu

Radiosarajevo.ba
Milomir Odović: Pauzu smo iskoristili da poboljšamo fizičku spremu
Foto: Dženan Kriještorac / Press FK Željezničar
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju će na stadionu Grbavica u 19 sati i 30 minuta dočekati Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U prostorijama ekipe s Grbavice održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Milomir Odović i fudbaler Anel Šabanadžović.

"Kao i u svakoj utakmici Željezničar jednostavno po inerciji ide po pobjedu. Ovo je prva u nizu značajnih utakmica. Nadam se da smo dobro iskoristili pauzu reprezentativnu i da ćemo dobro ući u ciklus utakmica srijeda - nedjelja.

Naravno da smo vodili računa o našoj ekipi na pripremama. Pauzu smo iskoristili da poboljšamo fizičku spremu igrača. Nadam se da smo uspjeli u tome, ali ne smijemo zanemariti ostale aspekte igre. To je kvalitetan posjed i da nametnemo naš način igre. Moramo individualni kvalitet podrediti timu i iskoristiti ga maksimalno", rekao je Odović.

Nakon Odovića medijima se obratio i Šabanadžović.

"Sigurno da znamo da je ova utakmica jako bitna. Oni su dobra ekipa, ali mi moramo ponoviti igru iz Širokog i uz još neka poboljšanja možemo do tri boda. Vjerujem da ćemo pred punim stadionom odigrati dobru utakmicu. Nadam se da ćemo u čast navijača Aketa Čerkeza koji je bio veliki navijač Željezničara, a koji je preminuo odigrati jednu dobru utakmicu", rekao je Šabanadžović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije