Norveška - Srbija večeras pred navijačima

0
Radiosarajevo.ba
Norveška - Srbija večeras pred navijačima
Foto: EPA-EFE / Norway vs Serbia

Osim Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske, i meč odluke za plasman na Europsko prvenstvo između Norveške i Srbije, igrat će se pred navijačima.

Ima li Srbija čemu da se nada večeras?

Mozzart nudi odlične kvote na okršaj sa Norvežanima.

Večeras reprezentacija Srbije igra najvažniju utakmicu u 2020. godini. Poprište Oslo, rival Norveška. Samo će jedna ekipa ostati u trci za plasman na Evropsko prvenstvo poslije 20 godina.

Na papiru gledano, ulogu blagog favorita ima Norveška. Prosto, ima bolje rezultate u posljednje vrijeme, bolju formu, pa i njeni igrači, ofanzivci, raspoloženiji su da tresu mreže nego srpski aduti.

Da ne idemo dalje, Skandinavci večeras dočekuju s velikom pobjedom nad Sjevernom Irskom u Belfastu na posljednjem okupljanju (5:1), dok su Orlovi odbranili sa igračem manje bod na Marakani protiv Turske (0:0).

Zato je kvota na pobjedu Srbije u MOZZART-u nešto veća i iznosi 3.10.

Takođe, Norvežani igraju kod kuće, na svom Ulevalu, na kojem su do prošlog mjeseca imali seriju od 15 utakmica bez poraza. A, onda prvi okršaj bez publike i odmah poraz. Austrija je dosta lako slavila sa 2:1. Zbog svega navedenog, kladionica MOZZART je šansu Norvežana za pobjedu ocijenila sa kvotom 2.60

Kada se tako postave stvari, nameće se pitanje: Ima li Srbija ikakve adute u rukama, na osnovu čega da gaji nadu da može da preleti preko Osla i finale baraža dočeka na Marakani?

Pogledajte ukupnu ponudu kladionice MOZZART na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije