Nogometni savez BiH reagovao na najavu o stvaranju europske Superlige

2
Radiosarajevo.ba
Nogometni savez BiH reagovao na najavu o stvaranju europske Superlige
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vico Zeljković

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je objavio zvanično saopštenje u kojem komentira najavu stvaranja europske Superlige, van organizacije krovne europske nogometne federacije (UEFA). 

"U svjetlu donošenja presude Evropskog suda pravde u slučaju tzv. Superlige, NS/FS BiH daje svoju punu podršku radu krovnoj kući evropskog fudbala (UEFA) i predsjedniku Aleksanderu Čeferinu.

Ljudi koji vode evropski fudbal nastoje stvoriti adekvatne uslove svim svojim članicama, a time i klubovima koji se takmiče u okviru nacionalnih prvenstava, kako bi obezbijedila jednake uslove za kontinuiran i stručan rad. Svaki drugi oblik organizovanja bi doveo do različitog sistema vrednovanja kvaliteta.

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

To nije moto UEFA, jer ona brine za svoje članice. Zato i NS/FS BiH podržava princip jednakih vrijednosti za sve učesnike u fudbalskoj igri širom kontinenta. Rukovodstvo NS/FS BiH će nastaviti kontinuiranu podršku radu UEFA na projektima koji vode daljem prosperitetu evropskog fudbala", navodi se u saopštenju NSBiH. 

Ovako su se pridružili mnogim drugim savezima, uključujući hrvatski i srbijanski, koji su također pružili podršku UEFA-i. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije