Bojkot fudbalskih velikana: Protiv Superlige Bayern, PSG, United, City i mnogi drugi

0
Radiosarajevo.ba
Bojkot fudbalskih velikana: Protiv Superlige Bayern, PSG, United, City i mnogi drugi
Foto: EPA - EFE / Bayern se izjasnio protiv Superlige

Brojni ugledni europski fudbalski klubovi promptno su reagirali na odluku suda Europske unije te su odbili učestvovanje u potencijalnoj budućoj Superligi.

Protiv toga su dva najveća njemačka kluba, munchenski Bayern i dortmundska Borussia pa je tako prvi čovjek Borussije Hans-Joachim Watzke kratko i jasno poručio da "klub iz Dortmunda nije dostupan za Superligu".

Takvo nešto su odbili i francuska Ligue 1, italijanska Serie A te engleska Premier liga koja je u svom službenom saopćenju objasnila svoju odluku.

Zanimljiva scena iz Sarajeva: Labrador se sam provozao u tramvaju

Zanimljiva scena iz Sarajeva: Labrador se sam provozao u tramvaju

"Donesena odluka od strane suda Europske unije vrlo je važna i sigurno će utjecati na fudbal. No, ta odluka ne osigurava osnivanje Superlige, a Premier liga će nastaviti i ubuduće odbijati bilo kakav sličan plan. Navijači su ključan dio fudbala, a oni su puno puta potvrdili svoj stav prema takmičenju koje odvaja europski i nacionalni fudbal", naveli su iz Premier lige.

PSG, kao vodeći francuski klub, također je odbio ideju o Superligi, a premda su Barcelona i madridski Real glavni zagovaratelji takvih promjena, preostali najveći španski klubovi, poput madridskog Atletica i Seville, također su protiv Superlige.

Negativno su reagirali Manchester United, Manchester City, Chelsea i Tottenham, dok je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis najavio kako je "spreman na pregovore oko Superlige".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije