Nogometna zvijezda završila u najnasilnijem zatvoru u Engleskoj

1
Radiosarajevo.ba
Nogometna zvijezda završila u najnasilnijem zatvoru u Engleskoj
Foto: EPA-EFE / Benjamin Mendy

Nogometaš Manchester Cityja i osvajač zlatne medalje s Francuskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Benjamin Mendy je u augustu optužen za sedam silovanja četiri žene i seksualni napad na petu.

Ta sedma optužba je stigla od nove tužiteljice koja tvrdi da ju je Mendy napao u junu prošle godine, dok ostale optužnice navode kako se sve događalo između oktobra 2020. i augusta 2021. godine. Mendy je u zatvoru od augusta, a suđenje počinje 24. januara.

U međuvremenu ga je njegov klub suspendirao, a uklonjen je i iz videoigre FIFA.

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

U utorak je pak prebačen iz zatvora u Liverpoolu u onaj u Manchesteru gdje će, unatoč sigurnosnim protokolima, biti mete drugih zatvorenika.

Zatvor Strangeways u koji je premješten je jedan od najsurovijih i najnasilnijih na Otoku.

"Nije mogao ni sanjati da će iz privatnog zatvora doći u jedan od najnasilnijih zatvora u Engleskoj. Veliki problem mu je i to što ovdje ima jako puno navijača Manchester Uniteda koji će sedmicama vrištati njegovo ime. Neće moći spavati, posebno zato što je optužen za seksualne prijestupe. Tu su i navijači Cityja, ali neće ga braniti jer je optužen za silovanje", kaže neimenovani izvor za The Sun.

Mendy je, prije zatvora, imao respektabilnu karijeru. Još 2017. godine je stigao u City za oko 60 miliona eura čime je postao najskuplji obrambeni igrač na svijetu.

Osim za Monaco i City, igrao je i za Marseille i Le Havre, a sada mu je nogomet najmanje na pameti, posebno u novom opasnom okruženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije