Plavi spremni za Vitez: Ako budemo pravi, rezultat neće izostati

Radiosarajevo.ba
Plavi spremni za Vitez: Ako budemo pravi, rezultat neće izostati
Nogometaši Fudbalskog kuba Željezničar pripremaju se za novo, treće po redu kolo Premijer lige BiH, u okviru kojeg će na stadionu Grbavica ugostiti ekipu Viteza.

Izabranici Admira Adžema imat će nešto lakši zadatak, nakon teškog gostovanja u Doboju kod Kaknja, gdje ih je ekipa Mladosti savladala brzim golovima u prvom dijelu susreta.

"Iza nas je jedna jako teška utakmica, koju smo izgubili. Međutim, analiziraju sve što se desilo izvukli smo pouke. Pobornik sam parole da je potreban korak nazad, kako bi se napravila tri naprijed, stoga smo ovu sedmicu iskoristili za pripreme kako bi na sutrašnjoj utakmici sve izgledalo bolje", kazao je Adžem na press konferenciji prije utakmice.

On je dodao kako je ekipa uradila dosta posla, ali i da je svjestan da nagle promjene nisu pomogle razvoju, no ističe kako je to sve nedostatak adekvatne komunikacije njega i igrača, što je normalno na početku.

"Najvažnije je izvući prioritete, vremena nema. Volio bih da dan traje 48 sati, ali to ne može tako. Prioritet je da moramo učvrstiti odbranu i smanjiti broj individualnih grešaka. Ova utakmica nam je dobro došla jer smo izvukli pouke. Ono na čemu ću ja insistirati je da počnemo stvarati igru i mi počinjemo raditi na tome", dodao je trener Plavih.

goran_zakaric_fkzeljeznicar.jpg - undefined

Goran Zakarić, jedan od ponajboljih pojedinaca u redovima tima s Grbavicem istaknuo je kako ih očekuje teška utakmica koja nije lagana poslije dvoboja u Doboju kod Kanja, gdje "nisu bili na nivou".

"Izvukli smo pouke, radimo i kroz treninge pokušavamo popraviti ono što nije valjalo. Ako uđemo pravi u utakmicu, vjerujem u nas i ovu ekipu, trenere koji su s nama i ako bude skoncentrisani tokom cijele utakmice, ako pokažu ono što umijemo rezultat neće izostati", zaključio je Zakarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije