Nogometaši Sarajeva otputovali u Vels, osiguran prijenos susreta iz Cardiffa

Radiosarajevo.ba
Nogometaši Sarajeva otputovali u Vels, osiguran prijenos susreta iz Cardiffa
Foto: FK Sarajevo / Nogometaši Sarajeva otputovali u Vels

Nogometaši Sarajeva otputovali su jutros u Vels, gdje će u srijedu navečer od 20 sati odigrati utakmicu prvog pretkola Lige prvaka protiv Connah's Quay Nomadsa.

Nogometaši i članovi stručnog štaba Bordo kluba danas su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo krenuli za Vels u nadi da će izboriti pozitivan rezultat, a to je samo pobjeda, kako su istakli iz FK Sarajevo.

Bordo tim je spremio analizu protivnika već ranije te je poručeno kako samo pobjeda dolazi u obzir i plasman u drugo pretkolo Lige prvaka gdje će, u slučaju prolaza, igrati protiv boljeg iz duela Dynamo Brest – Astana (meč se igra večeras od 20 sati).

"Ovih dana pregledali smo utakmice našeg protivnika, upoznali smo se sa njihovim snagama i slabostima. U pitanju je ekipa koja igra tipični otočki fudbal, opasni su u prekidima i na to moramo obratiti posebnu pažnju. Očekuje nas jedna teška utakmica, ali igramo na odličnom terenu, te mislim da će nam to pomoći da igramo svoju igru", kazao je trener Vinko Marinović.

Među putnicima za Cardiff, ipak, nije Tino-Sven Sušić.

Nogometaši Sarajeva otputovali u Vels - undefined

Foto: FK Sarajevo: Nogometaši Sarajeva otputovali u Vels

U Vels su otputovali sljedeći igrači: Kovačević, Džafić, Dizdarević, D. Hodžić, Hebibović, Salčin, Pidro, Dupovac, Bešić, Šerbečić, Miličević, F. Hodžić, Đokanović, Oremuš, Mustedanagić, Rahmanović, Velkoski, Tatar, Jukić, Fanimo, Ahmetović i Handžić.

Bordo tim će danas u popodnevnim satima imati i prvi trening u Velsu,k na stadionu Cardiff Cityja, na kojem će se i igrati sutrašnji dvoboj.

Podsjetimo, domaćin je osigurao direktan prijenos preko YouTube kanala i Facebooka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije