NK Jedinstvo: Migranti su naši igrači i navijači, sa njima dijelimo svakodnevnicu

Fena
NK Jedinstvo: Migranti su naši igrači i navijači, sa njima dijelimo svakodnevnicu
Foto: NK Sloboda / Navijački korteo

Domaći i svjetski mediji svjedoče našem iskrenom odnosu prema migrantima koji su naši igrači i navijači, sa njima dijelimo svakodnevnicu, snove i želje, čemu svjedoče i utakmice NK Jedinstvo Bihać, u Prvoj ligi FBiH 2018/2019., saopćeno je danas iz tog kluba.

Kako se navodi u saopćenju Krajišnici su otvorili svoje kapije i raširili ruke za nevoljnike, a među njima i NK Jedinstvo koje je otvorilo svoja vrata i ponudilo migrantima da utjehu, nadu i sreću pronađu navijajući, trenirajući i igrajući za njihov klub od najmlađih uzrasta omladinske škole do A tima.

Takav odnos Grada Bihaća i NK Jedinstvo prepoznat je i bit će nagrađen, budući da će Vlada Velike Britanije posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem finansirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo, u šta će biti uloženo više od 200.000 KM.

"To je izuzetno značajan projekt za nas, s obzirom na to da dobijamo potpuno nove svlačionice po UEFA–inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca", rekao je predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Aldin Kulenović.

Prema dosadašnjim izjavama predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), to je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji.

Članovi Uprave kluba istakli su i kako se realiziraju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion.

Posebno je apostrofirana reorganizacija nogometne škole, u koju će se u saradnji s IOM-om uključiti i zainteresirana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću, navode iz NK Jedinstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije