Nizozemska zvijezda prijeti izlaskom s terena u osmini finala Eura

Radiosarajevo.ba
Nizozemska zvijezda prijeti izlaskom s terena u osmini finala Eura
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Wijnaldum razmišlja da napusti teren ako ga navijači budu vrijeđali.

Jedna od glavnih nizozemskih zvijezda na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu Giorginio Wijnaldum prijeti izlaskom s terena u susretu osmine finala protiv Češke.

Susret će biti igran na stadionu Puškaš Arena, onom s čijih tribina su se prije nekoliko dana čuli rasistički povici upućeni Kylianu Mbappeu. Podsjetimo, taj dan su igrali Mađarska i Francuska susret drugog kola. Završeno je 1:1.

Wijnaldum bi mogao izaći s terena ukoliko publika nešto slično pokuša na njemu ili saigračima.

"Razmišljao sam o tome. Možda će to uraditi da, kada mi izađemo sa terena, dobiju pobjedu. Moraćemo da razgovaramo sa sudijom. Možda odlučim da istupim sa terena", priča vezista PSG-a.

Wijnaldum je i ranije vodio bitku protiv rasističkih uvreda, a njegov gest iz 2019. godine, kada je stavio ruku na ruku Frenkieja de Jonga i pokazao da su svi isti i da nema razlike, postao je viralan.

Podsjetimo da na Euru brojne reprezentacije kleče pred početak utakmica što je simboličan gest solidarnosti s pokretom Black Livers Matter koji je nastao kao odgovor na policijska ubistva tamnoputih osoba u Sjedinjenim Američkim Državama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije