Snimak arapskog komentatora.... je parodija

2
Radiosarajevo.ba
Snimak arapskog komentatora.... je parodija
PrtScr / Ljepotica iz Rusije

*Ažurirano: 6. juli 2021. u 14.43, nakon analize Raskrinkavanja u kojoj je navedeno da je veliki broj medija u regionu prenio netačnu vijest da je arapski komentator zapjevao na utakmici ruskoj navijačici. 

Iako smo objavili tekst i snimak o arapskom komentatoru koji zapjeva ruskoj navijačici u prenosu utakmice, ta informacija nije tačna.

Originalni isječak koji prikazuje navijačicu na tribinama datira iz 2019. godine, s utakmice između ruskog kluba Krasnodar i grčkog Olimpijakosa, održanog na Stadionu Krasnodara. Međutim, zvuk “arapskog komentatora” nije autentični dio originalnog snimka. 

S obzirom na činjenicu da je isječak nastao 2019. godine na susretu ruskog i grčkog kluba, jasno je da žena na snimku nije ni sestra češkog napadača Patrika Schicka koja je bodrila češku reprezentaciju na utakmici protiv Škotske.

Video koji su objavili mnogi mediji zapravo je parodija čiji je autor arapski komičar Sulejman An-Anzi. Dakle, on ne prikazuje arapskog komentatora koji usred prenosa utakmice Evropskog prvenstva pjeva lijepoj navijačici sa tribine.

Snimak u više navrata ide unazad. Djevojka na tribini se zumira i snimak se pušta ispočetka, zbog čega se moglo uočiti da se videom manipuliralo u nekom programu za obradu videa.

FakeNews Tragač kontaktirao je An-Anzija, a on im je rekao da “nikada nije bio ‘pravi’ komentator, a ovakvu vrstu humora izabrao je kako bi se razlikovao od drugih komičara”.

Izvinjavamo se svim čitateljima zbog objavljivanja ovake vijesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije