Ništa od Olimpijade: Ibra se oprašta od reprezentacije na Europskom prvenstvu

Anadolija
Ništa od Olimpijade: Ibra se oprašta od reprezentacije na Europskom prvenstvu
/ Anadolija
Zlatan Ibrahimović (34), napadač fudbalske reprezentacije Švedske, najavio je oproštaj od dresa sa državnim grbom po završetku Europskog prvenstva u Francuskoj.

O tome koliko će još Ibrahimović odigrati utakmica za nacionalni tim odlučivat će on i njegovi saigrači sutra uvečer kada će se sastati u trećem kolu grupe E s Belgijom.

Šveđanima je potrebna pobjeda kako bi osigurali prolaz dalje, time osigurali Ibrahimoviću barem još jednu utakmicu u dresu reprezntacije. U slučaju poraza ili remija bio bi to kraj za Švedsku na EURO 2016, ali i za Ibrahimovića u reprezentaciji. 

"Posljednji susret Švedske na ovom Evropskom prvenstvu biće i posljednja moja utakmica u nacionalnom timu. Nadam se da to neće biti protiv Belgije. Ponosan na činjenicu da sam kapiten Švedske, kao i na sve što sam sa reprezentacijom postigao. Ova odluka je konačna i znači da neću igrati za Švedsku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru", rekao je Ibrahimović, prenose britanski mediji. 

Ibrahimović je za Švedsku debitovao 31. januara 2001. godine u prijateljskoj utakmici protiv Farskih Ostrva i od tada je odigrao 115 utakmica i postigao 62 gola. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije