Saznajemo: Njemački velikan zainteresovan za Benjamina Tahirovića

1
N. Ž.
Saznajemo: Njemački velikan zainteresovan za Benjamina Tahirovića
Foto: Printscreen / Benjamin Tahirović

Fudbaler Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović mogao bi napustiti Italiju ovo ljeto, a za njegove usluge zainteresovan je njemački gigant. 

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, skauti HSV-a pomno prate igre Benjamina Tahirovića

Naš reprezentativac ne igra mnogo za Romu, ali izvor blizak rimskom klubu otkrio nam je kako su skauti Hamburga bili prisutni na jednoj od utakmica gdje je naš Zmaj igrao. 

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

HSV je jedan od najvećih klubova u Njemačkoj. Oni su proveli 55 sezona zaredom u Bundesligi, prije nego što su se 2018. godine preselili u Cvajtu

Za ovaj klub je igrao veliki broj naših reprezentativaca. Najveći trag ostavio je Sergej Barbarez, koji je u 203 utakmice postigao 71 gol za HSV. Igrao je od 2000. do 2006. godine

Osim njega, igrali su Emir Spahić (2015-2017), Sejad Salihović (2017-2018), Muhamed Bešić (2010-2012) i Hasan Salihamidžić (1995-1998)

Još treba dodati kako je Zlatan Bajramović rođen u ovom gradu, te je bio asistent treneru Mirku Slomki od jula do septembra 2014. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije