Nezapamćena kriza: Ajax poslije pet primljenih golova u derbiju zakovan za dno tabele

0
Radiosarajevo.ba
Nezapamćena kriza: Ajax poslije pet primljenih golova u derbiju zakovan za dno tabele
Foto: Ajax FC / Ajax deset utakmica bez pobjede

Nezapamćena kriza trese najtrofejniji nizozemski klub Ajax, koji je danas ponovo ponižen.

Tim bh. reprezentativca Benjamina Tahirovića primio je pet golova u derbiju protiv PSV-a u Eindhovenu (5:2), poslije čega je 'potonuo' na posljednje mjesto Eredivisie.

Ajax je u Eindhovenu vodio s 0:1 i 1:2, odigravši solidno prvo poluvrijeme, međutim, u nastavku je pružio očajnu predstavu na koncu izgubivši s 5:2.

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Bio je to četvrti uzastopni poraz Kopljanika u svim takmičenjima, te deseta uzastopna utakmica bez pobjede. Također, ovo je prvi put u historiji da je Ajax izgubio pet ligaških utakmica zaredom.

Ajax je poveo u 10. minuti golom Branca van den Boomena, no deset minuta kasnije izjednačio je Hirving Lozano. Brian Brobbey je vratio goste u prednost u 40. minuti, ali je u nastavku susreta uslijedio potop. PSV je od 49. do 72. minute zabio četiri gola. Strijelci su bili Luuk de Jong (49'), Ismael Saibari (53'), te Lozano (60', 72').

Tahirović je novu sramotu svog tima odgledao s klupe.

Derbi je u jednom trenutku prekinut jer je jednome navijaču pozlilo na tribinama pa je liječnička intervencija trajala značajno dugo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije