Šta se dešava s Ajaxom? Ni transfer Benjamina Tahirovića im ne može pomoći

0
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava s Ajaxom? Ni transfer Benjamina Tahirovića im ne može pomoći
Foto: Ajax FC / Benjamin Tahirović

Fudbalski klub Ajax trenutno prolazi kroz jednu od najvećih kriza od osnivanja kluba, a posljednju pobjedu je slavio još u augustu.

Kopljanici su u devetom kolu Eredivisije danas, 22. oktobra, poraženi na gostovanju Utrechtu sa 4:3 (1:0).

Poslije ovog novog poraza, klub koji je prije pet godina bio na pragu igranja u finalu Lige prvaka nalazi se u zoni ispadanja.

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

Nezapamćena kriza rezultata je u redovima kluba koji je 36 puta bio šampion Nizozemske, a to se može opravdati činjenicom da je Ajax promijenio gotovo cijeli tim. Klub su napustili svi igrači iz te slavne generacije koja je Ajaxu donijela mnogo radosti, a podsjećamo, proteklog ljeta je ekipu pojačao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović.

Tahirović je i danas u proazu od Utrechta bio starter, a na terenu je ostao sve do sudijske nadoknade, kada je zamijenjen.

A glimpse of memorable moments from the past 🎞️

A glimpse of memorable moments from the past 🎞️ #utraja

Posted by AFC Ajax on Saturday, October 21, 2023

Ni u upravi kluba nije idealno stanje, Marc Overmars je još ranije napustio klub zbog raznih kotroverzi, Edwin Van Der Saar je imao i zdravstvenih problema, tako da na koju god stranu da se pogleda, situacija u klubu nije onakva na kakvu smo navikli od jednog velikana europskog nogometa.

Trener Moris Steijn je pod velikim pritiskom navijača, a gest kada su najveći derbi protiv Feyenoorda prekinuli tako što su ubacili baklje na teren dovoljno govori koliko su (ne)zadovoljni stanjem u klubu.

Pred Ajaksom su u narednom periodu teški dani, piše scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije