Neymar otputovao u Katar, na računu Barcelone uskoro 222 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Neymar otputovao u Katar, na računu Barcelone uskoro 222 miliona eura
Jedan od najboljih fudbalera na svijetu Brazilac Neymar otputovao je u Katar na finalizaciju transfera u redove francuskog viceprvaka Paris Saint-Germaina.

Neymar se nakon završetka turneje po Sjedinjenim Američkim Državama nije vratio s ekipom u Barcelonu, nego je produžio za Katar gdje će s vlasnicima PSG-a obaviti posljednje razgovore, a već sutra bi trebao biti na ljekarskim pregledima u Parizu.

Visina transfera prema pisanju medija bliskih Barceloni (Mundo Deportivo i Sport) trebala bi iznositi vrtoglavih 222 miliona eura, a Neymar će godišnje zarađivati 30 miliona eura. Time će Brazilac srušiti rekord Paula Pogbe koji je prošlog ljeta prešao iz Juventusa u Manchester United za 105 miliona eura.

Paris Saint-Germain će se nakon angažmana Neymara morati odreći usluga nekih fudbalera, a pretpostavlja se da će prijestolnicu Francuske napustit Di Maria, Draxle i Rabiot kako bi Sveci izbjegli kaznu UEFA-e zbog kršenja finansijskog fair playa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije