Nevjerovatno: Klub iz Engleske traži 235.000.000 KM za - suspendovanog igrača

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno: Klub iz Engleske traži 235.000.000 KM za - suspendovanog igrača
Foto: Twitter / Ivan Toney

Chelsea, uprkos ogromnim financijskim ulaganjima, suočava se sa izazovima ove sezone, posebno u pogledu napadačke linije. Trener Mauricio Pochettino navodno je prepoznao Ivana Toneyja iz Brentforda kao potencijalno ključno pojačanje, prema informacijama iz Daily Maila.

Ivan Toney, koji trenutno služi suspenziju zbog klađenja na utakmice Premier lige, privukao je pažnju zbog svoje odlične sezone prošle godine, gdje je postigao 21 gol u 35 utakmica. S obzirom na trenutne izazove u napadu Chelsea, Pochettino vidi Toneyja kao pojačanje koje može unaprijediti ofanzivnu svoga kluba.

Uprkos interesu Chelseaja, Brentford navodno postavlja visoke financijske zahtjeve. Klub ne želi razmatrati ponude ispod 120 miliona eura (235 miliona KM). Arsenal također pokazuje interes za Toneyja, ali s oprezom u financijskim troškovima nakon većeg izdataka od 234 miliona eura ove sezone.

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Prema tvrdnjama novinara Miguela Delaneya, cijena transfera mogla bi dostignuti i 170 miliona eura s bonusima. Chelsea će morati ozbiljno razmotriti financijski aspekt kako bi privukao Toneyja, budući da su svjesni rijetkosti kvalitetnih napadača na tržištu.

Ivan Toney, koji je stigao u Brentford 2020. godine, pokazao se kao ključni igrač s ukupno 68 golova i 21 asistencijom u 124 nastupa. Chelsea će pratiti razvoj situacije kako bi osigurao pojačanje svoje napadačke linije u januaru, piše scsport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije