Dogovoren transfer: Skupo pojačanje Manchester Uniteda se vraća u Njemačku

0
Radiosarajevo.ba
Dogovoren transfer: Skupo pojačanje Manchester Uniteda se vraća u Njemačku
Foto: EPA - EFE / Jadon Sancho

Njemački Bild piše kako je Borussia Dortmund dogovorila posudbu igrača Manchester Uniteda i povremenog engleskog reprezentativca Jadona Sancha (23) koji je na Old Trafford stigao upravo sa Signal Iduna Parka.

Krilni napadač, koji se odbio izviniti treneru Crvenih đavola Eriku ten Hagu zbog objava na društvenim mrežama u kojima ga optužuje da laže o njegovom lošem učinku u momčadi, izbačen je iz prvog tima od Manchester Uniteda i nije igrao od augusta.

Sancho je u Manchester United stigao 2021. godine iz Borussije za 85 miliona eura (166,25 miliona KM), a za klub s Old Trafforda odigrao je 82 utakmice i postigao 12 golova.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Ove sezone nastupio je u svega tri utakmice.

S Manchester Unitedom ima ugovor do juna 2026. godine. Borussia ga je vratila na posudbu i za sada nije poznato ima li opciju otkupa.

U Borussiju Dortmund Sancho je stigao iz omladinskog pogona Manchester Cityja i u klubu je proveo četiri godine. U ljeto 2018. počela je njegova eksplozija kojom je zaludio cijelu Europu. Za Borussiju je upisao 157 nastupa, zabio 50, a namjestio 64 gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije