Nevjerovatne cifre: Evo koliko je Dinamo zaradio trijumfom nad Atalantom

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatne cifre: Evo koliko je Dinamo zaradio trijumfom nad Atalantom
Foto: Anadolija / Ekipa Dinama uoči velike pobjede

Dinamo Zagreb je u srijedu nastavio uzimati milione eura od UEFA-e u sezoni u kojoj je već zaradio najveći iznos u historiji kluba.

Hrvatski prvak je preko Saburtala, Ferencvarosa i Rosenborga izborio plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Taj podvig hrvatskom prvaku donio je najveću zaradu u historiji, veću i od najvećeg transfera. Tako je Dinamo i prije prvog kola i utakmice s Atalantom (4:0) uspio zaraditi najmanje 25 miliona eura, dok je rekordni transfer onaj Marka Pjace iz 2017. godine za 23 miliona eura, piše Index.

Plasman u grupu Lige prvaka donosi 15,2 miliona eura, a UEFA od prošle godine dijeli i više od 500 miliona eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka na osnovu njihova uspjeha u posljednjih deset godina.

Dinamo ima sedmi najslabiji koeficijent pa će dobiti 7,7 miliona eura. Na Maksimir će od milion do dva od marketinških prava te zarada od ulaznica i marketinga.

Pobjeda protiv Atalante donijela je Dinamu 2,7 miliona eura, koliko UEFA daje klubovima koji u grupnoj fazi stignu do tri boda. Remi u grupnoj fazi donosi 900 hiljada eura, a prolazak skupine Dinamu bi donio još 9,5 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije