Prvak Europe pao u grotlu Vezuva, Ter Stegen i sretne vile nosile Barcu

Radiosarajevo.ba
Prvak Europe pao u grotlu Vezuva, Ter Stegen i sretne vile nosile Barcu
Twitter / Napoli - Liverpool

Nakon 3,5 mjeseca, koliko je prošlo od finala prošlogodišnje Lige prvaka, počela je grupna faza najprestižnijeg europskog fudbalskog klupskog takmičenja.

Prvi pogodak u novoj sezoni Lige prvaka postigao je Sardar Azmoun, fudbaler Zenita, na gostovanju ruskog šampiona kod Lyona u susretu grupe G. Konačnih 1:1 postavio je Memphis Depay iz jedanaesterca.   

I drugi susret u ranijem terminu okončan je identičnim rezultatom: Inter i Slavija Prag odigrali su 1:1 u susretu grupe F. Na stadionu Giuseppe Meazza Slavija je bila na pragu senzacije. Češki prvak poveo je u 63. minuti preko Petera Olayinka, a Inter je bod iščupao u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je pogodio Nicolo Barella.

Noćni termin donio je dva velika derbija. Kao i prošle sezone, Napoli je na svom terenu srušio europskog prvaka – tim Liverpoola. Golovi sa trijumf italijanskog vicešampiona 2:0 pali su u finišu: Napolitance je u vodstvo doveo Mertens iz penala u 82. minutu, da bi posljednjem minutu povećao Llorente.

Napoli - Liverpool - undefined

Napoli - Liverpool (Twitter)

Barcelona se provukla na Westfalenu u meču protiv Borussije Dortmund. Mreže su mirovale najviše zahvaljujući sjajnom golmanu Katalonaca Marc-André ter Stegenu koji je, između ostalog, odbranio jedanaesterac Marca Reusa.

Borussia Dortmund - Barcelona - undefined

Borussia Dortmund - Barcelona (Twitter)

Najveće iznenađenje je trijumf Valencije na Stamford Bridgeu: "Šišmiši" su pobijedili Chelsea 1:0 golom Rodriga (74), a Barkley je s bijele tačke promašio da izjednači dva minuta prije kraja.  

Chelsea - Valencia - undefined

Chelsea - Valencia (Foto: Valencia.com)

Najviše golova palo je u Salzburgu, gdje je austrijski šampion RB deklasirao belgijski Genk 6:2, uz hat-trick norveškog internacionalca Erling Braut Hålanda.  

Rezultati

Grupa E: Napoli – Liverpool 2:0, Salzburg – Genk 6:2

Grupa F: Inter – Slavia Prag 1:1, Borussia Dortmund – Barcelona 0:0

Grupa H: Lyon – Zenit 1:1, Benfica – RB Leipzig 1:2

Grupa G: Chelsea – Valencia 0:1, Ajax – Lille 3:0

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije