Nevjerovatna greška golmana i rijetko viđen gol u Španiji

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna greška golmana i rijetko viđen gol u Španiji
FOTO: Screenshot / Insua iskoristio grešku Poussina

Nesvakidašnji gol viđen je u Španiji, gdje su se u subotu u utakmici 11. kola druge La Lige sastali Sporting Gijon i Zaragoza.

Gosti su imali tri boda u džepu sve do same završnice. Kad su u 76. minuti poveli s 0:2, izgledalo je da je pitanje pobjednika riješeno, no s tim se nisu složili domaći igrači koje je na stadionu El Molinon bodrilo 20.698 navijača.

Prvo je Victor Compuzano u 86. minuti smanjio na 1:2, da bi u sedmoj minuti sudijske nadoknade Pablo Insua iskoristio nevjerovatnu pogrešku Zaragozinog golmana Gaetana Poussina i efektno poentirao za konačnih 2:2.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Francuski čuvar mreže želio je uputiti dugu loptu prema naprijed te je bacio loptu na travu, no "zaboravio" je da se iza njega nalazi gostujući stoper.

"Bila je to čista intuicija. Kako sam nakon ranije akcije ostao iza golmana, shvatio sam da niti jednom nije pogledao prema natrag, pomislio sam da bi to mogla biti mogućnost. Bilo je to zbog okolnosti utakmice, jer sam tada praktički bio napadač te sam mogao iskoristiti tu situaciju i zabiti. Vrlo je pozitivno što smo uspjeli izvući remi", kazao je Insua.

Gol Insue pogledajte OVDJE.

Kroz smijeh je priznao da nije znao što da radi kad je ukrao loptu uoči pogotka.

"Našao sam se u za mene čudnoj situaciji, nisam znao da li da dodam nekome, čak sam pomislio da bi moji saigrači mogli biti u ofsajdu. Pokušao sam reagirati najbrže moguće", objasnio je Sportingov junak u emisiji 'Carrusel Deportivo'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije